torsdag 4 november 2010

bilden lånad från svenska amstaff hemsida


det skär i hjärtat när jag läser alla annonser på blocket på hundar, oftast amstaff och liknande som är runt 1 år och säljs "på grund av ändrade familjeförhållanden" eller "har inte tid ". Hur tänker man när man väljer att köpa en sådan krävande hund???
Jag går i tankar på att köpa en amstaff och har hittat en annons som får mig att vilja "rädda" denna tik som är knappt 1 år och har flyttat runt en hel del.... ingen skall behöva flytta runt så.... nu när jag har haft Ninus hemma så känns det inte som något fattas.

snälla alla ni som tänker köpa hund/valp tänk efter, det kostar, både tid och pengar... att ha som accessoar är inget alternativ och inte heller som en status symbol heller för den delen!!! en hund lever 10-15 år och är ett flockdjur där den behöver en stark ledare!

1 kommentar:

  1. Instämmer. Mycket av det där stämmer in på katter också. De är kanske inte lika krävande som en hund i vissa avseenden, men det ses också som en slit och släng-grej. I lite större utsträckning än hundar. En ettårig hund försöker man sälja, en ettårig katt slänger man ut. Folk tänker inte.

    PS. Är Ninus amstaffen? DS.

    SvaraRadera