onsdag 24 november 2010

vart är världen på väg?????? läs HÄR

måndag 22 november 2010






Oj vilken underbar vinterklänning! den väcker ett så stor HA begär hos mig! Ni hittar mönstret HÄR

torsdag 18 november 2010


Visst är det hemskt att hundar dör i Rumänien, att folk misshandlar sina djur. Jag tog själv mina katter från ett djurhem. Men seriöst, är det inte bättre att skänka 100 spänn till Läkare utan gränser? Folk dör runt om i hela världen. I Haiti dör folk av kolera och i Chile är folk fortfarande hemlösa efter jorbävningen. För att nämna några situationer. Borde man supporta hundar då? En seriös undran.

jag vill besvara detta...


Hade jag stått i vägskälet av att rädda en människa och en hund så hade jag utan tvivel räddat en människan. Och jag betvivlar absolut inte att människor ute i världen behöver hjälp, på alla möjliga vis! Och att skänka pengar till dessa är en självklarhet för mig!!!!

Men att se dessa bilder, höra historier berör mig fruktansvärt illa. Jag veta att jag värnar hundens liv väldigt högt. Men jag kan inte undgå att dela det jag tror på.... Sedan att människor världen över behöver hjälp kommer vi inte att glömma, det finns trots allt insamlingar, galor m.m som hjälper till att samla in till de behövande.... dessutom bidrag från diverse länder... och jag tror absolut inte att de behövande får tillräckligt med pengar... men om ALLA i Sverige skänker 1 krona , blir det en enorm summa! Och att få hjälpa dessa hundar betyder väldigt mycket för mig.

Jag kommer sannolikt skriva mera om detta, just nu är jag väldigt trött och seg... to be continued

fy fan, jag sitter och tittar på hundhjälpens hemsida. som ni kanske vet är jag i tankarna att skaffa / ta över en hund. Jag personligen vill inte premera uppfödare när jag vet att det finns så många hundari detta avlånga land som inte har det optimala hemmet, trots att vi har en helt fantastisk hund syn i detta land!

jag har en underbar vän som är riktigt insatt i adoption av hundar från utlandet och hon har granskat hundhjälpen utan och innan och när jag läser hur hundar behandlas i rumänien vill jag bara slå i hjäl alla som gör hundarna illa (fast det inte hjälper) men jag blir så himla frustrerad!!!! Hur i hela världen kan man binda fast hunden i bilen och köra tills den dör?? eller kam? de binder upp hunden i ett stängsel och så hetsar de andra hundar att döda den fast satta!!!


Hjälp hundhjälpen att hjälpa!!!!! Vi har alla 100 kronor att skänka.... det är en fika för oss!!!!!
Jag uppmanar alla till att hjälpa och sprida dessa hemsk heter som inträffar!!!!

Gud vad jag HATAR våld i alla former!!!!

torsdag 11 november 2010


oj vad veckan har gått fort, redan torsdag! I morgon åker jag hem till stora höga för jag skall vara med på Julmarknaden på Grinden som ligger i Spekeröd. Detta skall bli väldigt roligt!

har ni inte varit inne på denna blogg så tycker jag att ni skall kika in, finns massor av roliga foton på djur!

HA en bra torsdag!


onsdag 10 november 2010

en underbar klumber spaniel.... det väcker barndoms minnen! Jag är uppväxt med en sådan, stora och valpaktiga! Urgulliga!!!

tisdag 9 november 2010




Oj Oj Oj... inspirationen flödar och jag har bestämt mig att jag inte skall börja på något nytt projekt..... jag vill få klart ialla fall 2 av dessa innan jag börja på nytt, där av de sena stick kvällarna nu, måste erkänna att man har stickvärk i armen, men det får gå!

bild1: en "poncho" med dubbelt ull garn

bild 2: härliga sockar från tån upp, skall hitta ett roligt mönster att sticka skaftet i

bild 3: en färgstark mormors filt i glada 70-tals färger!

sedan stickar jag en björn till bäbisen som kommer snart!!

söndag 7 november 2010

Vilket underbart väder vi har i dag, -4 grader och i morses var det rimfrost = vackert!
Nu har Ninus min mor åkt hem..... fick frågan om amstaffen på bilden i föregående inlägg var Ninus, Nej Ninus är den lilla golvmoppen som snor mina sjalar....

Ha en fortsatt söndag!
M

torsdag 4 november 2010

bilden lånad från svenska amstaff hemsida


det skär i hjärtat när jag läser alla annonser på blocket på hundar, oftast amstaff och liknande som är runt 1 år och säljs "på grund av ändrade familjeförhållanden" eller "har inte tid ". Hur tänker man när man väljer att köpa en sådan krävande hund???
Jag går i tankar på att köpa en amstaff och har hittat en annons som får mig att vilja "rädda" denna tik som är knappt 1 år och har flyttat runt en hel del.... ingen skall behöva flytta runt så.... nu när jag har haft Ninus hemma så känns det inte som något fattas.

snälla alla ni som tänker köpa hund/valp tänk efter, det kostar, både tid och pengar... att ha som accessoar är inget alternativ och inte heller som en status symbol heller för den delen!!! en hund lever 10-15 år och är ett flockdjur där den behöver en stark ledare!

onsdag 3 november 2010

hemliga vän

Idag fanns det ett paket i brevlådan från min hemliga vän!



I paketet låg två härliga nystan ett wigwam som jag aldrig sett förut! detta skall få bli en krage tror jag!!!! Mysigt!
sedan ett underbart Duo från Marks&Kattens
sedan en annorlunda stickbok med en massa olika snoddar väldigt rolig


Så vem är du min hemliga vän?

Jag vet att du heter Krisel(?) bor i närheten av Göteborg, tror det för du skrev att du skulle på sy mässa.... men blogg... ingen aning!!!